NTV'de yayınlanan "Haydi Gel Bizimle Ol" adlı programa ciddi bir ve dekoltesiz bir kıyafetle katılan Aysun Kayacı, programın bu haftaki bölümünde sözlerinin basın tarafından çarpıtıldığını iddia ederek, gergin ve ağlamaklı bir ifadeyle şunları söyledi:

"Ben bana tepki gösteren hiç kimseyi sorumlu tutmuyorum. Sözlerim çarpıtıldı, hem de basın kuruluşları kendi menfaatleri doğrultusunda çarpıttılar. Ben insanlar, herkes oturup her okuduğunu sorgulasın sonra da oturup izlesin 'bu kız gerçekten ne demiş' demiyorum. Ama bu konu hakkında yorum yapacaklarsa, yorum yazacaklarsa, hakarette bulunacaklarsa birinci kaynağından izlemeli ve az önce söylediğim gibi olaya bu şekilde yaklaşmalıydılar. Ama ben fikrim gelirse yine ben susmayacağım. Çünkü bu ülkenin gençlerini susturamayacaklar. İstedikleri kadar da çarpıtabilirler. İstedikleri kadar da nemalanabilirler. Ben ne dediğimi gayet iyi biliyorum."

Keşke izleseler. Geçen hafta 'Ben de oradan geldiğim için o yüzden en çok benim konuşmaya hakkım var' diye bir söylemde bulundum. Yani nerelerinden anlıyorlarsa oralarına konuşayım yani." dedi...

  1. Adıyaman ve İlçeleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Şükrü Orak, Aysun Kayacı ve Müjde Ar’ı savcılığa şikayet etti. Orak’ın avukatı Hacı Orhan da
    "Bedenlerini teşhir ederek geçimlerini sağlayan bu insanlar ya pamuk tarlasında ya da kayısı bahçesinde çalışarak geçimini sağlayan aziz milletimizi kullanarak gündem olma çabalarını bıraksınlar"
    diye konuştu.
  2. Adana'nın Kozan ilçesinde Kahveli köyünde yaşayan Hasan Ali Bulduklar (56) adlı bir çoban, manken Aysun Kayacı hakkında, “Anayasanın eşitlik ilkesini yok sayarak, çobanlık mesleğini aşağıladığı ve hakaret ettiği” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Bulduklar, dilekçesinde,
    “Evliyim ve 11 çocuğum var. Geçimimi çobanlıkla sağlamaktayım. Ulusal bir haber kanalında Aysun Kayacı, 'Benim oyum, dağdaki çobanla bir olmaz' diyerek, Anayasanın eşitlik ilkesine aykırı davranmakta, bizleri aşağılamakta ve hakaret etmektedir. Adı geçen kişiden davacıyım”
    ifadelerine yer verdi.

AKP’ye oy verenleri ’ayak takımı’ olarak niteleyip, “Çobanın oyuyla benim oyum bir mi?” diyen Aysun Kayacı, AKP’den aldığı yanıt için mahkemeye gidiyor.

Ünlü mankenin, bu sözlerinin ardından kendisine 'edepsiz civciv' diyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat ve ’mahluk’ olarak niteleyen İzmir Milletvekili İsmail Katmerci’ye dava açacağı öğrenildi. Kayacı’nın avukatına

“Kim hakaret içeren bir açıklama yaptıysa hukuki işlemlere başlayalım”
dediği belirtildi.

Aysun Kayacı'nın,

"Ben vergi veriyorum, niye vergisini vermeyen, herkes üstüme gelecek ama dağdaki çobanla benim oyum eşit"
açıklamasına tepkiler devam ediyor. Pek çok çevreden Kayacı'yı eleştiren açıklamalar gelirken, kendisine eski meslektaşı Tuğba Özay'dan destek geldi. TÜYAP'ta düzenlenen Ev Tekstili Fuarı'nda tanıtıma katılan Özay, Kayacı'ya arka çıkarak,
"Aysun'un o sözleri sarfederken kötü amaçlı olduğunu düşünmüyorum. Sadece kültürel anlamda bir açıklama yapmıştır. Yani toplumun geneline baktığınız zaman eğitim düzeyi yüksek bir toplumda yaşamadığımız bir gerçektir. Tabii ki üniversite eğitimi almış ve şehir hayatı yaşayan birisiyle orada yaşayan insanların yaşantılarının bir olmadığına dolayısıyla da aynı statüde ve sosyallikte olmadığına vurgu yapmak istemiştir. Doğru da söylemiş, insanların aynı görüşte olması mümkün değil. Aysun da bunu söylemek istemiştir. İnsan bir şeyleri anlatırken kendini çok iyi ifade edebilmeli. Aysun belki de bunu tam açıklamayadığı için eleştiriliyor"
dedi.


  • Program yaptığı bir televizyon kanalında, “Benim oyum nasıl bir çobanınkiyle eşit” olur? diyen manken Aysun Kayacı’yı da eleştiren AKP Adana Milletvekilleri Dengir Mir Mehmet Fırat şunları söyledi:
    “Böyle düşünen edepsizler, bizim dedelerimizin şehit olmasıyla, vatan için canlarını vermesiyle bu topraklar üzerinde yaşama imkanına kavuşmuşlar. Onlara sadece acırım. Bunlar sağlıklı insanlar değiller. Onları kınamayın. Onlara dua edelim, akıl sağlıklarına kavuşsunlar diye.”

  • AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat manken Aysun Kayacı’yı sert dille eleştirdi.


    “Türkiye demokrasi yolunda önemli süreçten geçiyor. Noksanlarımız yok mu? Var. Bu halkı teneke kafalı, karnını kaşıyanlar olarak nitelendirenler yok mu? Var. Her toplumda sapık var deli var. İçinden çıkmış olduğu halkı küçük gören civcivler var. Bu halk olmasaydı o civcivler yaşama imkanı bulamazdı.Onlara sadece acırım. Bunlar sağlıklı insanlar değiller. Onları kınamayın. Onlara, akıl sağlıklarına kavuşsunlar diye dua edelim. Birileri bizleri, seçmen halkı küçümseyebiliyor. Böyle düşünen edepsizler, dedelerimizin vatan için canlarını vermesiyle bu topraklar üzerinde yaşama imkanına kavuştular.”

  • Adıyaman'da hiç kimsenin mağarada yaşamadığını söyleyen AKP Milletvekili Hüsrev Kutlu, Müjde Ar ile Aysun Kayacı'yı Adıyaman’ı görmeye davet etti. Hüsrev Kutlu, şöyle konuştu:

    “Birkaç hanımefendi televizyona çıkmış Adıyaman'ı tartışıyorlar. Diğeri de demiş ki; ‘Bu mağarada yaşayan, gecekondu diken, dağdaki çobanla benim oyum bir mi olacak ?' Adıyaman'da Allah’a şükür mağarada yaşayan insanımız yok. Ama mağarada yaşayan insan da bizim insanımızıdır. Onlara da herkes saygı duymak zorundadır. ‘Adıyaman'da mağarada yaşıyorlar' diyen hanımefendiyi en kısa zamanda Belediye Başkanımız Adıyaman'a davet ederek, Adıyaman'ın hayallerindeki gibi bir yer olmadığını, tabi Etiler gibi sosyetik değil ama tam bir Anadolu şehri olduğunu göstermelidir. Hanımefendiler aralarında konuşurken ‘Dağdaki çobanla benim oyum bir mi olacak?' dediğinde buna gülüp geçiyorduk. Ancak Türkiye’de gerçekten böyle bir zihniyet var. ‘Ben profesörüm, ben fabrikatörüm, benim oyum işçi ile çoban ile bir olacak' gibi zihniyet var. Türkiye'deki sıkıntılar bu zihniyetten kaynaklanıyor. Türkülerimizde bile var bu. Ne deniyor; zenginimiz bedel verir, askerimiz fakirdendir. Bu memleketi kurtaran, bu cumhuriyeti kuran, gerektiği zaman canını veren o senin beğenmediğin gecekonduda oturan, mağarada yaşayan ve onların çocuklarıdır.”

"Haydi Gel Bizimle Ol" programında, Müjde Ar ile Pınar Kür ve Aysun Kayacı arasında sert bir tartışma yaşandı. Aysun Kayacı'nın tartışma sırasında söylediği sözler AK Parti'ye oy verenleri, gecekondu da oturanları çok kızdıracak.
Kayacı,

"Ben vergi veriyorum niye vergisini vermeyen, çok özür dilerim herkes üstüme gelecek ama kalıp olarak söylüyorum, 'dağdaki çoban'la benim oyum eşit mesela. Niye? Hiç vergisini vermeyen biriyle niye benim oyum eşit. O benim kadar duyarlı benim kadar sorumluluk sahibi bir şekilde yaklaşıyor mu acaba"
diye konuştu.
Müjde Ar: "O zaman en çok vergiyi veren 60 tane oy versin. Öyle şey olur mu?"
Aysun Kayacı, AKP seçmenini çok kızdıracak şu sözleri sarf etti:
"Ama şu an sizin şikayet ettiğiniz şey, ayak takımının iktidara getirdiği partiden şikayet etmiyor musunuz?"

Müjde Ar, "Hiç öyle bir şey söylemedik biz. Ayak takımı diye bir şey kullanmadık biz" derken, Kayacı, bu sefer de gecekondu semtlerinde ve fakir mahallelerde yaşam mücadelesi veren vatandaşları kızdıracak sözler söyledi.
Aysun Kayacı,
"Gecekondu diken, sonradan belediyelerin diploma dağıtır gibi tapularını dağıttığı gecekondu dikenle, kaçak elektrik kullananla ki bu yüzbinleri buluyor Türkiye'de; vergi kaçıranla niçin benim oyum eşit acaba?"
diye sorgularken Pınar Kür de Kayacı'ya destek çıktı...
Çiğdem Anad, "Ama o elektrik parasını ödeyemiyor" diye konuşunca Aysun Kayacı,"O ödemiyor öyle gecekonduları dikiyor ondan sonra" diyerek eleştirilerini sürdürdü.
Kayacı'nın bu sözlerine çok kızan Müjde Ar, tepki gösterirken, ikili arasında ortam gerildi ve şu diyaloglar yaşandı:
Müjde Ar: Ben seni bir gecekonduya göndereyim iki gün yaşa, bak ben gittim oralara...
Aysun Kayacı:
Benim annemin ailesi de dışarıdan geldi. Geldiklerinde onlar da şu an dışarda insanların yaptığı gibi iki tane gecekondu dikip akıllı 'köylü kurnazı' derler ya, öyle bir yöntem deneyebilirlerdi. Benim anneannem de benim annem de çok çekti.

Müjde Ar: Ama insanlar büyük şehirlere karınlarını doyurmak için geliyorlar. En fazla kaçak elektrik Güneydoğu'da kullanılıyor. Ne yapsın insanlar? Hala Adıyaman'da mağarada yaşayan insan var Aysun...
Aysun Kayacı:
Doğruyu yapacaklar. Ben de çok ekonomik problem çektim. Çalışacaklar... Ben şu anda okulumun parasını da kendim ödüyorum.

Müjde Ar: Mağaraya alçıpan mı yapacak, dekoratör mü tutacak Allah aşkına.
Aysun Kayacı:
Benim anneannem ne yaptıysa onu yapacak? Sonra bir siyasi parti gelip gecekonduların bilmem nesini verecek, odun verecek, kömür verecek. Ondan sonra da memleket Arabistan olacak, oldu yani...

Pınar Kür: Alıp oyu götürecek biz de burada kafamızı kaşıyacağız. Çok doğru.
Müjde Ar: Sosyal politikalar geliştirilirse bunlara gerek kalmaz.

İlişkisini sessiz sedasız noktalayan Kayacı,

"İlişkimiz çok yıprandı. O yüzden de dostça yollarımızı ayırdık"
dedi. Aysun Kayacı, üniversite arkadaşları vasıtasıyla tanıştığı Ozan Sevindik'le ilişkisinin ilk dönemlerinde Kelebek'e bir röportaj vermiş ve
"Ozan'la ortak zevklerimiz çok. Benim için her anlamıyla tamamdır... Biz, birbirine aşık olan, iki pırıl pırıl genciz. Ne olur bizi rahat bıraksınlar, tek isteğim bu"
demişti.




2008 © Blogger.com - Tüm hakları saklıdır